2015 Dagverslag Etappe 2 Europarit

Met deze dagverslagen houdt de organisatie van de Europarit het thuisfront op de hoogte van het gebeuren tijdens de Europarit. De verslagen bestaan uit een kort verslag en enkele leuke foto's. Onder aan de pagina wordt een link opgenomen naar het fotobestand.

Hieronder vindt u het verslag van de vorige editie, waarmee een indruk van het evenement kan worden gekregen.

De start van de tweede etappe van de Europarit 2015 ziet er veelbelovend uit. Niet alleen starten de deelnemers vanuit Hotel Sonne, maar de zon laat zich op vrijdag ook daadwerkelijk zien om 07.30 uur bij de start.

Sonne Dobbiaco

Alleen equipe 31 gaat wat later van start, want de benzinepomp voor hun Jaguar kan pas om 14.00 uur in Dobbiaco zijn, waarna ze deze nog zelf moeten vervangen. Ze hopen rond 15.00 uur rechtstreeks naar Egling te vertrekken.

Kerkdijk

Saab

Uitleg bij de start

Haarle on wheels

De startofficilals willen niet het risico lopen om drie kwartier stil te staan voor de Staller Sattel en rijden via Lienz naar de eerste Meldingspost in Matrei.

LiENzS

Bij deze MP hebben de deelnemers ruim de tijd om gebruik te maken van het Kuchenbuffet en op het terras en ook daarom heen is het een gezellige boel.

picknick

portret

Vlak voor de Mautstelle op de Felbertauernstrasse was de weg opgebroken en al het verkeer moet over een tijdelijk aangelegde weg tussen de weilanden door naar het begin van de tunnel.

Matrei 1

Matrei 2

De Felbertauernstrasse komt uit bij Mittersill en van daaruit rijden de deelnemers naar de Gerlospass waar men bij MP 2 bijna een uur de tijd heeft voor de lunch.

Onderweg wordr de doorgaande weg diverse keren verlaten om langs de berghellingen te rijden van waaraf kan worden genoten van het schitterende uitzicht op de weg door het dal. Soms wordt een bergriviertje afgetapt om wat energie op te wekken.

 

water molen

Niet alleen de Europaritrijders zoeken deze wegen op, maar onderweg zagen we ook deze rode Porsche. Nu zijn er daarvan diverse onder de deelnemers van de auto, maar het bijzondere van deze auto was dat de bestuurder en zijn passagier enigen tijd later hun auto voor MP 2 parkeerden en tussen de officials kwamen zitten.

Porsche

Porsche 2

Het laatste deel van de route voerde over een schitterende weg; de Zilltertaler Hoch Alpenstrasse van waaraf men een prachtig uitzicht had. Ook deze tolweg is pas enkele dagen open voor het publiek en van bovenaf leek het uitzicht over het dal net op een landkaart.

landkaart

Uitzetters

view

Op deze smalle bergweg was het erg druk en de gemiddelde snelheid werd door de organisatoren daarom aangepast tot 25 km per uur, wat voor sommige deelnemers nog te hoog was omdat ze regelmatig terug moesten als er een tegenligger aankwam.

kevers

 

Bij de Achensee was de koffiepauze gepland, maar de meeste deelnemers waren daar te laat en daarom werd het tijdschema met een half uur verschoven door de organisatie.

MP3

 

Na deze MP moest nog een route van 85 km worden gereden naar de finish in Egling dat op zo’n 40 kilometer van Munchen ligt. Bij de diverse hotels was de Biergarten open of werd er een barbecue aangestoken.

 Finish

Bekijk hier alle foto´s van Etappe 2 KLIK

Verklarende beelden van Gert en Lucia van de Braak over de sportklasse: