2015 Dagverslag Etappe 1 Europarit

Met deze dagverslagen houdt de organisatie van de Europarit het thuisfront op de hoogte van het gebeuren tijdens de Europarit. De verslagen bestaan uit een kort verslag en enkele leuke foto's. Onder aan de pagina wordt een link opgenomen naar het fotobestand.

Hieronder vindt u het verslag van de vorige editie, waarmee een indruk van het evenement kan worden gekregen.

De 28e Europarit ging op donderdag 4 juni van start vanuit Grand Hotel Dobbiaco waar de burgemeester de deelnemers wegvlagde.

Dobbiaco start

Start ER 2015

Equipe 43, met de kapotte MG is niet van start gegaan, maar moest eerst naar Bressanone om daar een vervangende auto op te halen. Dit was vlot geregeld en ze hebben nog wel een deel van de route kunnen rijden.

volvo T3 

Direct na de start liep de route door diverse typisch Italiaanse dorpjes met soms plotseling een prachtig uitzich op een bergmeertje.

bergmeer

uitzicht 

Na twee uur rijden was er een koffiepauze in Calalzo di Cadore waar vooral de deelnemers in de Toerklasse ruim de tijd hadden.

hemi

sfeer

mooi boys

wema Nijverdal

Controle

Burton Equipes

Omdat de mensen in hotel Bellavista alleen Italiaans spraken was een tolk ingehuurd die in het Duits met de deelnemers kon praten en dit vertalen richting bediening. Deze dame was zelf ook een autoliefhebster en reed regelmatig in een klassieke Alfa Romeo Sprint die ze als huwelijkscadeau had gekregen van haar echtgenoot.

Diva

Alfa Sprint

 

Met een nieuwe versie van deze Italiaanse sportscar rijdt equipe 29 Reuvers / Strating de Europarit. Deze auto heeft een zescylinder motor en heeft vierwielaandrijving.

Alfa Spider

alfa detail ER

Op de Passo Staulanza bleef equipe 31 Van Haastrecht / Ruiter even pauzeren op cirka tien kilometer voor de tweede Meldings Post. De benzinepomp van hun Jaguar leek de geest te hebben gegeven. Na een aantal telefoontjes met de reisverzekering en Classic Job uit Dalfsen bood laatstgenoemde aan een vervangende benzinepomp topt te sturen. Hiermee zou slechts één etappe voor hen vervallen. Nadat de pomp was afgekoeld konden ze de auto toch weer aan de praat krijgen en rustig de route vervolgen. Via Cortina d’Ampezzo zijn ze rechtstreeks naar Dobbiaco gereden.

Jaguar 1

jaguar 2

 

Ook equipe 36 Huijing / van Tilburg zat het niet mee in de 1e etappe. Hun Mazda stopte er definitief mee en met een vervangende auto, die ze vrijdag op kunnen halen (eveneens in Bressanone) rijden ze naar de finish van etappe 2 in Egling.

mx 5

volvo t3 nr2

 

Ook met regen is het geen straf om de bergpassen in de Dolomieten te rijden. Op de Passo Giau kon het indrukwekkende bergmassief worden gefotografeerd.

Dolomieten 1

Dolomieten 2

Even verderop werd het tijdelijk weer droog en kom een prachtig vergezicht op de Passon Valparola worden vastgelegd.

vergezicht

De finish van deze etappe was weer in Dobbiaco bij de Nordic Arena, waar nog een special op het programma stond voor de deelnemers. Zij moesten geblinddoekt over een koord rijden waarbij de wielen het koord niet mochten raken. De navigator mocht naast de auto aanwijzingen geven.

Finish 1

Finish 2

Masker

Finish 3

eend

cabrio fans

2 dikke duimen

Bekijk hier alle foto's van etappe 1. KLIK