2015 Dagverslag Keuring en Documentencontrole

Met deze dagverslagen houdt de organisatie van de Europarit het thuisfront op de hoogte van het gebeuren tijdens de Europarit. De verslagen bestaan uit een kort verslag en enkele leuke foto's. Onder aan de pagina wordt een link opgenomen naar het fotobestand.

Hieronder vindt u het verslag van de vorige editie, waarmee een indruk van het evenement kan worden gekregen.

Documentencontrole en Technische Keuring

Donderdag 4 juni 2015 gaat de 28e editie van de Europarit van start vanuit het Italiaanse Dobbiaco. De Europarit is een toertocht georganiseerd door de Automobiel Sport Vereniging Hellendoorn waarvoor 60 equipes hebben ingeschreven.

De deelnemers moeten zich op woensdag om 20.00 uur melden bij Grand Hotel Dobbiaco voor een technische keuring van de auto en voor een documentencontrole. De route naar de startlocatie is vrij en de deelnemers die hier op de foto staan kozen voor de A7 in Duitsland om vervolgens de Fernpass Oostenrijk in te rijden richting de Brenner autobahn.

Fernn pass

Brenner

In het Oostenrijkse dorpje Haiming stuitten ze op het sfeervolle wegrestaurant Oilers ´69 dat geheel is aangekleed met oude Amerikaanse auto´s en met auto onderdelen.

cars

cars 2

cars 3

cars interieur

cars 5 

De aanlooproute verliep niet voor alle equipes vlekkeloos. Equipe 25 Gerjo Kip en Dag Blindheim waren 15 minuten op weg vanuit Deventer toen de motorkap van hun Burton openwaaide en de voorruit verbrijzelde. Zij hebben rechtsomkeert gemaakt en zijn vervolgens met de Burton van hun buurman naar Dobbiaco gereden.

 

Equipe 43 Quentin en Dick Schoemaker hadden onderweg problemen met hun MG. De koppakking was lek een lager stuk. De auto staat in Dobbiaco, maar ze kunnen er niet mee van start gaan en hopen morgen met een vervangende auto te starten net als equipe 36 Harm Huijing en Rainier van Tilburg die in Imst problemen kregen met de Mazda. De garage in Imst constateerde een probleem met één van de cylinders, maar kon het niet direct repareren. De Mazda is doorgereden naar en probeert morgen toch te starten.

documenten

document 24

documenten 4

technische keuring

tech keuring

fifa groet

tyech keuring

laate tech keuring

Bekijk hier alle foto's van de aanrijroute en de technische keuring. KLIK