Etappe 4

Op 15 juni 2014 start de vierde etappe van de Europarit 2014. Vanuit  Trier loopt de route afwisselend door Duitsland, Luxemburg (waar weer even getankt kon worden) en door België.

De organisatie, behoudens de officials die de start verzorgen, is om 07:00 uur, een uur voor de deelnemers, vertrokken.

start

De start is vanuit de hal van het Penta Hotel in Trier, waarna de deelnemers vanuit de parkeergarage weg moesten rijden volgens het routeboek. Voor deeleemers die hun auto alvast naar buiten hadden gereden was het even zoeken om de juiste route te vinden.

Monda girls

Start

Bij het afrekenen van de drankjes kan de parkeerkaart worden afgegeven voor een korting. In dit hotel is er geen aparte receptie, maar deze functie is gecombineerd met de bar.

mentaal 1

mentaal 2

parking

parking 2

parking

parking 3

Wat we normaal buiten het hotel zien speelde zich hier onder het hotel af. Auto´s bepakken, olie controleren en wachten totdat de navigator terug komt met de controlekaart van die dag.

Start

Trier

wijnfles

ds3

marijn

Werming

voorbereidingen

BMW

kap open

Buiten de 'Tiefgaragen' gaat de kap er toch maar af.

tyre queen

Equipe 13 zit weer goed in de bandjes en begint vol goede moed aan de vierde etappe. De kansen op een overwinning in de toerklasse zijn echter wel verkeken na het gebeuren van gisteren. 

ontbijt laatste equipes 

Een enkele deelnemer met een laat startnummer zit nog in de ontbijtzaal, terwijl de anderen al op pad gaan.

In Vielsam (België) was de koffiepauze. Hier was er een half uur tijd om een kopje koffie te bestellen. Naast het restaurant was een gezellig terras van waaraf men de aankomende deelnemers in de gaten kon houden.

Voor deelnemers (en officials) die wat krap in de tijd zaten was even verderop een mogelijkheid voor een snelle hap bij een Frieterie met heus dakterras. 

 

De deelnemers rijden een voorgeschreven route en kwamen onderweg de borden tegen die verwezen naar Spa Francorchamps. Officials wiens taak erop zat hadden even tijd om een kijkje op het circuit te nemen. Ze kwamen daarbij deze race-eend tegen bij Château Francorshamps.

 

Ook in België zaten er prachtige landwegen in de route en na een bocht stonden de deelnemers plotsklaps voor de uitloop van een beekje dat dwars over de weg stroomde.

 

MP2

De middagpauze was dit keer in Valkenburg en op dat moment waren de deelnemers terug in Nederland. Ze hadden het gevoel bijna thuis te zijn maar toch stond hen na de pauze nog een route van 254 kilometer te wachten voordat ze bij de finish op de Hofmansweide in Hellendoorn waren.

In het chique Parkhotel Valkenburg konden de deelnemers even op adem komen en was er gelegenheid voor een lunch.

 

 

 

 

De finish van de vierde etappe is op de Hofmansweide in Hellendoorn.

De eerste equipes worden daar rond 18.00 uur verwacht.

 

 

 

Na afloop van deze etappe wordt een verslag met foto´s van de finish gepubliceerd op de aparte pagina van deze website.

Klik HIER voor alle foto's van de Europarit 2014 Etappe 4.

Terug naar overzicht