Etappe 1

Op 12 juni 2014 start de eerste etappe van de Europarit 2014. 

belgirate

 De 73 equipes zijn vanmorgen vanaf 08.00 uur van start gegaan in het Italiaanse Belgirate aan de oever van het Lago Maggiore.

start er etappe 1 

Belgirate 2014  

Eén van de Burton equipes moet het dit jaar doen zonder navigator en om toch de volledige route te kunnen rijden in zijn open auto heeft Harrie Hannink besloten aan te haken bij een ander equipe en dit equipe te gebruiken als navigator.

Hannink 

Equipe 38 is dit jaar weer compleet van de partij. Vorig jaar moet Rien Willems verstek laten gaan omdat hij nog slechte ervaring had met de jubileumrit. Hij had daarbij namelijk zijn neus verbrand omdat hij vergat zich in te smeren met zonnebrandcrème. Zijn navigator, Albert Koster, kwam toen op de gele motor naar Rauris om van daaruit van Meldingspost naar Meldingspost te rijden. Dit jaar gaan ze gelukkig wel weer samen op pad en Albert heeft een alternatief gevonden voor het insmeren met zonnebrandcrème.

 

feestneus

Het eerste deel van de route gaat via Varese naar Mendrisio. In dat stuk wordt veel gewerkt aan nieuwe wegen en dat leidt, in combinatie met de ochtendspits, tot veel oponthoud.

 

Vanaf Mendrisio gaan de deelnemers naar Lugano en daar ergens boven in de heuvels bij het plaatsje Carona is de eerste koffiepauze. Vanuit het restaurant dat is gelegen in een botanische tuin heeft men een schitterend uitzicht op het Lago di Lugano.

 

Mp1

gezellig

 

Om de deelnemers even op adem te laten komen heeft de organisatie besloten het tijdschema van de eerste etappe met 20 minuten op te moeten schuiven. Hierdoor is er voldoende tijd voor een kop koffie en kunnen de nieuwe deelnemers op weg geholpen worden. Vooral de nieuwe equipes stellen dit op prijs want elk jaar weer blijkt dat het best wel lastig is om een controlekaart in te vullen. Tijdens de pauzes worden er ook veel tips en trucs uitgewisseld met de nieuwelingen.

gmp

mp2

piet en Jan

pech 

reparatie 

vrienden voor het leven

avond etappe

night view

top down

late diner

Klik HIER voor alle foto's van Etappe 1

Terug naar overzicht