Route

Vergezicht Italië

Route Europarit 2018

Tijdens de eerste twee etappes van de Europarit 2018 wordt volop in de Alpen gereden. Een goede uitvalsbasis voor Etappe 1 is de bekende Italiaanse wintersportplaats Cortina d’Ampezzo gelegen op ruim duizend kilometer vanaf Hellendoorn en daarmee in één dag te bereiken.

Centrum Cortina d'Ampezzo

 

De startplaats ligt 160 kilometer van Venetië en wie nog nooit in deze waterrijke stad is geweest heeft in 2018 een goede reden om enkele dagen eerder te vertrekken en een bezoek te brengen aan deze bekende stad. Hoewel de route van etappe 1 slechts op een uur rijden Venetië passeert is het aandoen van deze stad geen optie, want het centrum is niet per auto bereikbaar. Aan de rand van de stad zijn voldoende parkeergarages en vervolgens kan de boot worden genomen om naar het centrum te komen. Voor een bezoek aan deze stad is minimaal een dagdeel nodig en die ruimte zit niet in het tijdschema van de Europarit.

 Uitzetters Etappe 1 en 2

Uitzetters van het eerste deel van de Europarit zijn Tim en Rijanne Rietveld en zij hebben vóór de zomervakantie van 2017 de route thuis al voorbereid. Hun vakantie hebben ze gebruikt om te kijken of alle wegen te rijden zijn en of er ter plekke nog kleinere wegen waren die in de route konden worden opgenomen.

 

Hotel Villa Neve In Cortina d’Ampezzo zijn contacten gelegd met een drietal hotels waar twee nachten wordt doorgebracht. De eerste etappe is een lus richting Venetië en voert over schitterende bergpassen zoals de Passo Giau. Onderweg komen de deelnemers plaatsen als Forno di Zoldo, Vajont, Navarons, Tolmezzo en Pieve di Cadore tegen op de richtingsborden. Een schitterende route dus die bijna 300 km lang is en weer eindigt in Cortina.

 

 

 

 

 

 

Onderweg zijn er prachtige vergezichtgen en worden enkele rivieren overgestoken.

 Rivierbedding Italië

 

 

De tweede etappe is ruim 300 km en gaat richting Oostenrijk. Via de Passo Rombo wordt Italië verlaten. Ook dan gaat de route door prachtige wintersportplaatsen als Sölden om te eindigen in het bekende Reutte. Op de grens tussen Italië en Oostenrijk komen de deelnemers (net als de uitzetters in augustus deden) nog door de sneeuw. Ze rijden dan tussen meters hoge sneeuwwallen door.

 Snow in August

 

 

De etappes 3 en 4 die de deelnemers van Reutte naar huis brengen worden uitgezet door Chris Rens en Raymond Fortunati.

Uitzetters tweede deel Europarit 2018