Totale kosten van deelname

 

De organisatie van Europarit krijgt regelmatig de vraag welke kosten gemoeid zijn met de deelname aan het vijfdaagse autosportevenement. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat de kosten niet voor elke deelnemer gelijk zijn. De kosten bestaan uit het inschrijfgeld, de kosten van de auto, de brandstofkosten, eventuele tolgelden en de kosten van verteringen onderweg.

 

Om de drempel voor deelname aan de Europarit zo laag mogelijk te houden heeft het bestuur van de ASVH besloten kosten van inschrijfgeld zo beperkt mogelijk te moeten houden. De deelnemers moeten voldoende rust krijgen en daarvoor zijn vier hotelovernachtingen in het inschrijfgeld begrepen. Ook wordt er gezorgd voor het ontbijt en het diner, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de doorsnee deelnemers. De ervaring heeft geleerd dat een English breakfest niet door elke deelnemer wordt gewaardeerd en dat de meeste deelnemers niet van lokale specialiteiten bij het diner houden. De uitzetters proberen meestal aan te sturen op een schnitzel met patat als hoofdgerecht.

 

Als de deelnemers ’s morgens goed ontbijten, kunnen ze daarmee de hele dag volstaan en is het niet nodig om onderweg veel kosten te maken voor de lunch. Drankjes bij het diner en na afloop daarvan komen voor eigen rekening en men heeft de kosten daarvan in eigen hand. De brandstofkosten hangen nauw samen met de auto waarmee wordt deelgenomen en met de rijstijl. Deelnemers kennen hun eigen situatie wat dat betreft het best. De afstand die tijdens de Europarit wordt afgelegd ligt tussen de 2.500 km en de 3.200 km, inclusief de aanrijroute.

 

Voor wat betreft tolwegen proberen de uitzetters zoveel mogelijk de autobanen in Oostenrijk en Zwitserland te mijden. Meestal moet er wel tol worden betaald voor een bergpas die nodig is om van de ene naar de andere kant van een bergmassief te komen. De tol voor een bergpas als de Gross Glockner Alpenstrasse bedraagt ongeveer dertig euro. Pas nadat de route is uitgezet is duidelijk welke tolwegen er in de route zijn opgenomen en dat wordt in een nieuwsbrief bekend gemaakt.

De kosten voor het inschrijven voor dit vijfdaagse evenement staat aangegeven op het inschrijfformulier (mensen die geen lid zijn van de ASVH betalen een hoger inschrijfgeld) en de overige kosten kunnen aan de hand van de bovenstaande gegevens zelf worden ingeschat.


Terug naar overzicht