2015 Dagverslag Etappe 4 Europarit

Met deze dagverslagen houdt de organisatie van de Europarit het thuisfront op de hoogte van het gebeuren tijdens de Europarit. De verslagen bestaan uit een kort verslag en enkele leuke foto's. Onder aan de pagina wordt een link opgenomen naar het fotobestand.

Hieronder vindt u het verslag van de vorige editie, waarmee een indruk van het evenement kan worden gekregen.

 

 

Zondag 7 juni start de laatste etappe van de Europarit 2015 vanuit Michelstadt.

Equipe 23, Willem Olie, heeft op zijn verjaardag een vervangende auto gekregen; een Fiat 500 (grote uitvoering). Met die auto zijn Willem en Arda gisteren aan de finish gekomen.

Equipe 24, Ubbens / Janssen, heeft hun Saab weer aan de praat gekregen en was zaterdag al vóór de organisatie bij de Finish gearriveerd. Ook zij kunnen weer van start gaan.

Voor equipe 18, Konijnenbelt / Santema zag het er in de 3e etappe slecht uit toen er een grote plas brandstof onder de auto lag. Hun Jeep Cherokee is afgesleept en gelukkig voor hen had de sleepdienst ook een kleine werkplaats. Zij boden aan even naar de auto te kijken en het lukte hen de brandstofleiding te vervangen.

Equipe 44 kwam laat aan de finish want in hun enthousiasme reden zij nog enkele leuke wegen, maar ze vergaten te tanken waardoor ze zonder brandstof stil vielen. Gelukkig kon equipe 43 aan een jerrycan komen en die brachten ze gevuld naar de plek waar hun collega was gestrand.

Het ziet er dus naar uit dat alle deelnemers van start zullen gaan in Michelstadt en dat is inderdaad het geval.

 

De eerste Meldings Post bevindt zich bij Tiergarten Weilburg. De dames het restaurant aan de visvijver hebben het terras al gereed gezet om de 140 Europaritters te kunnen voorzien van een kop koffie.

mp1

 

Ook de auto van de uitzetter moet regelmatig worden bijgetankt omdat hij van start is gegaan met een elektrische Opel Ampera die nog steeds in ´desert uitvoering´ verkeerd.

 

opel

 

De route slingert langs de Duitse A45 en in het routeboek staan namen die je meestal tegen komt bij de afslagen op de Autobahn. Ook direct langs de snelweg zijn veel mooie slingerwegen te vinden en overal ziet men de bremstruiken nog volop in bloei staan.

 

 Brem

 

Rond de middag zijn de deelnemers in Wentholshausen voor de lunchpauze. Ook hier scheen de zon volop en was het goed toeven op het terras.

 

MP2

MP2 2

Na deze MP is er nog 255 km te gaan tot de finish in Hellendoorn. Op de A2 rijdt de organisatie, die een uur vóór de deelnemers uit rijdt, in een file. De weg is bijna een uur volledig afgesloten en de auto´s staan kriskras over de weg omdat er plaats moet worden gemaakt voor de hulpdiensten. Ook de automobilisten lopen overal over de weg en kunnen gelukkig genieten van het mooi weer.

 

file

De deelnemers mogen tussen MP2 en MP3 een vrije route kiezen vanwege de file. Bij MP3 moeten ze wachten op de officials die proberen daar het tijdschema weer op orde te krijgen. Gelukkig is de organisatie nog steeds vóór de deelnemers aan en kunnen ze de post inrichten voordat de eerste deelnemer komt.

 

Vanaf zaterdagmiddag reed er ook een stageloper mee met de organisatie. Chris Rens (uitzetter van de Zomerrit) heeft aangegeven wel wat meer te willen doen bij grotere ritten en het bestuur van de ASVH heeft hem gevraagd de Oefen Europarit uit te zetten. Samen met Raymond Fortunati liep hij dit keer ‘snuffelstage’ bij uitzetter Tim Rietveld. Het afpijlen had hij al snel onder de knie zoals uit deze foto’s blijkt.

 

 stageloper

GMP

Vanwege de drukte bij de finish heeft de organisatie vlak voor Hellendoorn nog een laatste Geheime Meldingspost gepland waarvan de tijd wordt aangemerkt als eindtijd. Als er in de Koestraat even gewacht moet worden verliezen de deelnemers dus geen punten als ze te laat komen.

Regrouping

rg 1

credits Richard en Wilma Hammers (Rally in the picture)

rg 2

credits Richard en Wilma Hammers (Rally in the picture)

 

rg 4

credits Richard en Wilma Hammers (Rally in the picture)

rg 5

credits Richard en Wilma Hammers (Rally in the picture)

rg 6

credits Richard en Wilma Hammers (Rally in the picture)

De finish is dit jaar niet op de Hofmansweide, maar op de parkeerplaats van ‘de Kroon’ te Hellendoorn waar de eerste deelnemer rond 18.15 uur wordt verwacht en ondanks de file is iedereen goed op tijd. Bij de finish worden de deelnemers ingehaald door speaker Gerrit Hendriks die zelf ook al diverse keren mee is geweest als official en dus weet wat de deelnemers meemaken. Bij de finish waren veel familieleden om de deelnemers en officials feestelijk in te halen.

 

finish 1

F 2

F 3

F 4

F 5

F 6

F 7

f 8

f10

f 10

f 11

f 12

Bekijk hier alle foto's van Etappe 4 en de Finish bij de Kroon in Hellendoorn KLIK

Bekijk hier alle foto's van de hergroepering (credits Richard en Wilma Hammers/ Rally in the Picture) KLIK

Bekijk hier foto's van de hergroepering bij Schuilenburg (credits Richard enn Wilma Hammers/ Rally in the picture) KLIK