2015 Dagverslag Etappe 3 Europarit

Met deze dagverslagen houdt de organisatie van de Europarit het thuisfront op de hoogte van het gebeuren tijdens de Europarit. De verslagen bestaan uit een kort verslag en enkele leuke foto's. Onder aan de pagina wordt een link opgenomen naar het fotobestand.

Hieronder vindt u het verslag van de vorige editie, waarmee een indruk van het evenement kan worden gekregen.

De derde etappe van de Europarit 2015 ging van start vanuit Hotel Oberhauser Post in Egling, waar de officials al om 07.00 uur (een uur voor het deelnemersveld) vertrokken. Hans Dasselaar, één van de officials heeft een bus meegenomen waarin het materiaal wordt vervoerd.

start etappe 3

bus

Voor de Sportklasse was een apart route uitgezet door een ‘Zwijnenkooi’ waar de deelnemers twee keer door en sluis moesten rijden. Bij het in- en uitrijden van de sluis moesten ze zelf het hek openen.

nog een kooi

In de route tot MP 1 waren ook diverse gravelwegen opgenomen die veel stof deden opwaaien. De auto´s waren goed te volgen aan de hand van de stofwolken die de voorliggende deelnemers veroorzaakten. Ook Tim Rietveld die voorop reed transformeerde zijn Opel Ampera in een ´desertuitvoering´.

stof

meer stof

Ampera Dessert edtion

De eerste MP werd bemand door Herman Olthof en Arianne Israel, de uitzetters van de eerste twee etappes die hun werk erop hebben zitten.

MP1

Mp 1 bemanning

Bij het zoeken naar een geschikte locatie voor de tweede MP viel de keuzen op een restaurant met een grote parkeerplaats ervóór. Probleem was echter dat de plaatselijke muziekvereniging op die dag net een dorpsfeest had georganiseerd. Na contact met deze organisatie mocht de Europarit gebruik maken van de tent en begon ook de muziekkapel eerder met spelen. Ook de catering werd eerder opgestart. Nadat dit eenmaal bekend was werden er ook nog meer klassiekers opgetrommeld, zoals een Oldtimerrit met auto´s en een tocht van oude motoren.

monda vakantieparken etappe

Tent

oldtimers

Veel wegafzettingen waren van te voren al bekend en daarvoor was al een omrijroute op papier gezet, zoals deze afzetting waarbij een omrijroute langs de AMG fabriek (bekend bij Mercedes rijders) voerde. Een boer langs deze route gooide echter roet in het eten door een hek op de weg te plaatsen. Tim Rietveld kon hem niet bewegen het hek weg te halen en dus moest en nieuwe omrijroute in een andere richting worden gezocht.

wegafzetting

tim

amg

 

De route liep geheel door Duitsland, maar soms leek het toch alsof men nog steeds in de Dolomieten reed. Onderweg zagen de deelnemers weer diverse rotsmasieven en reden ze veel haarspeldbochten die op heuse bergpassen leken. Ook de route langs de rivier de Neckar en door mooi dorpjes was de moeite waard.

dorp

neckar

 

De uitzetters van deze etappe moesten veel regelen, maar Rijanne Rietveld heeft bij de finish toch duidelijk veel plezier.

tim en rianne MP finish